Leuker kunnen we het niet maken

Nee daar bedoel ik niet de slogan van de belastingdienst mee… Ik heb het over de regels en borden wat betreft het uitlaten van een hond. Het zou zo eenvoudig kunnen zijn. Je pakt een riem en bevestigd deze aan de hond. So far so good. Maar dan komt het…. bordjes met uitlaatzone met aanlijn plicht. U hoeft hier niet op te ruimen. Vervolgens bordjes met losloopzone. Ook hier hoeft u niet op te ruimen. Vrij duidelijk. Moeilijker wordt het al als er nog een onderbord bij zit. Hier mag Fikkie alleen aan de rechterkant op het gras poepen. Links van het pad is ook gras maar dat is verboden gebied. Tja… hoe leg je Fikkie dat uit… Dus is het eigenlijk een losloop gebied dat niet te gebruiken is. Een stukje verderop nog een losloopgebied. Alleen is hier geen voetpad maar een fietspad. Ook niet echt handig. Dan rijden we Alexander naar Kralingen. Daar gelden weer andere regels en hebben we geen borden maar paaltjes met een schild ( althans… dat zou zo moeten zijn, er missen nogal wat schildjes ).  Hier moet je opruimen. Aan 1 kant van het bos staan palen met zakjes. Ga je wat verder weg dan heb je kans dat je verplicht 2 zakjes bij je moet hebben. Wat als je er 1 gebruikt hebt en dan controle krijgt? Vaak is het nog extra verwarrend wanneer er borden ontbreken. Zo kan je aan de ene kant een pad in lopen waar niks staat aangegeven en als je van de andere kant komt loop je een losloop gebied in. Nee makkelijker kunnen ze het ook niet maken.

dit zijn de borden in Rotterdam Alexander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s